Odprava težav

 

Zdravljenje


Nenehno si prizadevamo odkriti še močnejše strupe, s katerimi bi ubili bolezni, ki jih ustvarjamo, a kljub temu nočemo spremeniti načina življenja in prehranjevanja.

Preberi vse

Zdravljenje

, 07.03.2018

Nenehno si prizadevamo odkriti še močnejše strupe, s katerimi bi ubili bolezni, ki jih ustvarjamo, a kljub temu nočemo spremeniti načina življenja in prehranjevanja. tukaj.

Razumeti bolečino


Veliko nas iz dneva v dan živi z bolečino, ki je ne znamo odpraviti. Morda zaseda majcen, neznaten del naših misli, lahko pa ji je podrejeno celo naše življenje. Ali vemo, kaj bolečina sploh je? Najbrž se strinjamo, da je to nekaj, česar bi se radi znebili. Toda od kod izvira in kaj nam skuša dopovedati? Poglejmo, kaj se lahko naučimo od nje.

Preberi vse

Razumeti bolečino

, 06.03.2018

Veliko nas iz dneva v dan živi z bolečino, ki je ne znamo odpraviti. Morda zaseda majcen, neznaten del naših misli, lahko pa ji je podrejeno celo naše življenje. Ali vemo, kaj bolečina sploh je? Najbrž se strinjamo, da je to nekaj, česar bi se radi znebili. Toda od kod izvira in kaj nam skuša dopovedati? Poglejmo, kaj se lahko naučimo od nje. tukaj.

Glavni vzrok otrdelosti in kroničnih bolečin


Ključ do razumevanja vzrokov kroničnih bolečin v mišicah in sklepih je v vlogi propriocepcije pri gibanju telesa. Propriocepcija je zavedanje gibanja mišic in okostja. Je...

Preberi vse

Glavni vzrok otrdelosti in kroničnih bolečin

, 05.03.2018

Ključ do razumevanja vzrokov kroničnih bolečin v mišicah in sklepih je v vlogi propriocepcije pri gibanju telesa. Propriocepcija je zavedanje gibanja mišic in okostja. Je... tukaj.

Glavobol


Obstajajo tri splošne kategorije glavobolov: napetostni (tenzijski) glavobol, sinusni glavobol in migrenski glavobol. Vse tri vrste sprožita dve stanji, ki privedeta do mišične napetosti, tj. poškodba in stres, in vse tri vrste glavobola je običajno mogoče odpraviti z nekaj obiski aktivne terapije AEQ metode®.

Preberi vse

Glavobol

, 04.03.2018

Obstajajo tri splošne kategorije glavobolov: napetostni (tenzijski) glavobol, sinusni glavobol in migrenski glavobol. Vse tri vrste sprožita dve stanji, ki privedeta do mišične napetosti, tj. poškodba in stres, in vse tri vrste glavobola je običajno mogoče odpraviti z nekaj obiski aktivne terapije AEQ metode®. tukaj.

Bolečine v vratu


Za razumevanje vzrokov bolečin in otrdelosti vratu je potrebno vedeti, da ljudje s trdimi vratovi nimajo trdih vratov – imajo trda telesa. Vratna vretenca so del hrbtenice, ko nas boli vrat in razglabljamo, od kje bolečine, pa na to radi kar pozabimo. Če ne morete ali ne znate premikati preostalega dela hrbtenice, se vrat zdi omejen in zategnjen.

Preberi vse

Bolečine v vratu

, 03.03.2018

Za razumevanje vzrokov bolečin in otrdelosti vratu je potrebno vedeti, da ljudje s trdimi vratovi nimajo trdih vratov – imajo trda telesa. Vratna vretenca so del hrbtenice, ko nas boli vrat in razglabljamo, od kje bolečine, pa na to radi kar pozabimo. Če ne morete ali ne znate premikati preostalega dela hrbtenice, se vrat zdi omejen in zategnjen. tukaj.

Išijas


Ljudje pogosto mislijo, da imajo išias, pravzaprav pa so boleče mišice in krči vzrok za bolečine in težave, ki jih pestijo. Tipičen išias je sevajoča bolečina, ki se začne na zadnjici (običajno na samo eni strani ), in ta bolečina se lahko podaljša navzdol po zadnjem delu stegna, tudi v stopalo. Občutki lahko vključujejo otrplost, pekoč občutek bolečine, ki teče od spodnje strani hrbta, ki gre navzdol v zadnjico in/ali zadnjo stran noge ali občutek vročega kabla v nogi. Bolečina v hrbtu se pogosto zgodi pred tem in spremlja išias.

Preberi vse

Išijas

, 02.03.2018

Ljudje pogosto mislijo, da imajo išias, pravzaprav pa so boleče mišice in krči vzrok za bolečine in težave, ki jih pestijo. Tipičen išias je sevajoča bolečina, ki se začne na zadnjici (običajno na samo eni strani ), in ta bolečina se lahko podaljša navzdol po zadnjem delu stegna, tudi v stopalo. Občutki lahko vključujejo otrplost, pekoč občutek bolečine, ki teče od spodnje strani hrbta, ki gre navzdol v zadnjico in/ali zadnjo stran noge ali občutek vročega kabla v nogi. Bolečina v hrbtu se pogosto zgodi pred tem in spremlja išias. tukaj.

Boleč hrbet


Večina ljudi, ki ima bolečino v hrbtu, dobro ve koliko trpljenja, odrekanja pomeni in koliko časa potrebuje ko se le-te poskuša znebiti. Morda ste poskusili raztezanje, fizioterapijo, masažo, kiropraktiko, akupunkturo, zdravila proti bolečinam ali celo operacijo, vendar nobena od teh metod ni pomagala ali pa ni pomagala dolgoročno.

Preberi vse

Boleč hrbet

, 01.03.2018

Večina ljudi, ki ima bolečino v hrbtu, dobro ve koliko trpljenja, odrekanja pomeni in koliko časa potrebuje ko se le-te poskuša znebiti. Morda ste poskusili raztezanje, fizioterapijo, masažo, kiropraktiko, akupunkturo, zdravila proti bolečinam ali celo operacijo, vendar nobena od teh metod ni pomagala ali pa ni pomagala dolgoročno. tukaj.

Boleča menstruacija, njen izostanek in refleks rdeče luči


Zaradi boleče menstruacije(dismenoreje) občasno trpi 50 do 90 odstotkov žensk. Menstrualno bolečino povzročajo krči maternice, ki so podobni krčem med porodom. Maternico sicer ves čas stresajo blagi krči, ne da bi se ženske tega zavedale, med menstruacijo pa so močnejši, še močnejši pa med porodom.

Preberi vse

Boleča menstruacija, njen izostanek in refleks rdeče luči

, 28.02.2018

Zaradi boleče menstruacije(dismenoreje) občasno trpi 50 do 90 odstotkov žensk. Menstrualno bolečino povzročajo krči maternice, ki so podobni krčem med porodom. Maternico sicer ves čas stresajo blagi krči, ne da bi se ženske tega zavedale, med menstruacijo pa so močnejši, še močnejši pa med porodom. tukaj.

Pogrbljena drža


Splošno prepričanje med učitelji pravilne drže in terapevti je, da so prešibke mišice hrbta in vratu krive za pogrbljeno držo.Običajen vzrok za takšno držo so pa preveč napete mišice sprednje strani telesa. To je navada, ki je naučena skozi pretirano in prepogosto aktivacijo teh mišic skozi stres, dolgo sedenje in gledanje v ekran. Primeren način povrnitve lahkotne vzravnane drže je skozi učenje ter odpravo nenadzorovane aktivacije mišic sprednje strani telesa.

Preberi vse

Pogrbljena drža

, 27.02.2018

Splošno prepričanje med učitelji pravilne drže in terapevti je, da so prešibke mišice hrbta in vratu krive za pogrbljeno držo.Običajen vzrok za takšno držo so pa preveč napete mišice sprednje strani telesa. To je navada, ki je naučena skozi pretirano in prepogosto aktivacijo teh mišic skozi stres, dolgo sedenje in gledanje v ekran. Primeren način povrnitve lahkotne vzravnane drže je skozi učenje ter odpravo nenadzorovane aktivacije mišic sprednje strani telesa. tukaj.

Kolki, kolena in stopala


Bolečine v kolenih, obraba hrustanca, poškodbe meniskusa so pogoste. Še posebej pri športno aktivnih ljudeh. Med mojimi strankami je velik delež tistih, ki jim je reševanje težav s koleni glavni razlog odločitve učenja AEQ klinične somatike. Pri veliki večini strank opažam...

Preberi vse

Kolki, kolena in stopala

, 26.02.2018

Bolečine v kolenih, obraba hrustanca, poškodbe meniskusa so pogoste. Še posebej pri športno aktivnih ljudeh. Med mojimi strankami je velik delež tistih, ki jim je reševanje težav s koleni glavni razlog odločitve učenja AEQ klinične somatike. Pri veliki večini strank opažam... tukaj.

Kako AEQ metoda® zmanjša in odpravi kronične bolečine


Akutna bolečina nas opozori na poškodbo ali bolezen s pošiljanjem signala v možgane, ki gre nekako takole: „Tukaj si poškodovan(a) oz. imaš problem - poskrbi za to.“

Preberi vse

Kako AEQ metoda® zmanjša in odpravi kronične bolečine

, 06.02.2018

Akutna bolečina nas opozori na poškodbo ali bolezen s pošiljanjem signala v možgane, ki gre nekako takole: „Tukaj si poškodovan(a) oz. imaš problem - poskrbi za to.“ tukaj.

Bolečine in težave s koleni


Bolečine v kolenih, obraba hrustanca, poškodbe meniskusa so pogoste. Še posebej pri športno aktivnih ljudeh. Med mojimi strankami je velik delež tistih, ki jim je reševanje težav s koleni glavni razlog odločitve učenja AEQ klinične somatike.

Preberi vse

Bolečine in težave s koleni

, 30.03.2017

Bolečine v kolenih, obraba hrustanca, poškodbe meniskusa so pogoste. Še posebej pri športno aktivnih ljudeh. Med mojimi strankami je velik delež tistih, ki jim je reševanje težav s koleni glavni razlog odločitve učenja AEQ klinične somatike. tukaj.

AEQ metoda® in tek


Vsak tekač bi moral izmojstriti zavedanje glede svojega telesa. To pomeni, da bi nenehno moral opazovati in se naučiti zaznati spremembe, ki se mu dogajajo ob gibanju. Tako bi lažje določil vzrok poškodbe, jo celo preprečil, vse to pa bi peljalo do boljšega rezultata.

Preberi vse

AEQ metoda® in tek

, 29.03.2017

Vsak tekač bi moral izmojstriti zavedanje glede svojega telesa. To pomeni, da bi nenehno moral opazovati in se naučiti zaznati spremembe, ki se mu dogajajo ob gibanju. Tako bi lažje določil vzrok poškodbe, jo celo preprečil, vse to pa bi peljalo do boljšega rezultata. tukaj.

Poškodbe in refleks travme


Do poškodb lahko pride zaradi udarca ali padca. Ko pričakujemo udarec, se nagonsko obrnemo stran od njega, kar običajno vodi do udarca s strani. Nato se mišice na eni strani telesa okoli območja udarca refleksno skrčijo, da bi pred udarcem ustvarile ščit.

Preberi vse

Poškodbe in refleks travme

, 28.03.2017

Do poškodb lahko pride zaradi udarca ali padca. Ko pričakujemo udarec, se nagonsko obrnemo stran od njega, kar običajno vodi do udarca s strani. Nato se mišice na eni strani telesa okoli območja udarca refleksno skrčijo, da bi pred udarcem ustvarile ščit. tukaj.

Rehabilitacija poškodb in AEQ metoda®


Nezgoda nikoli ne počiva, pravi pregovor. Nenadni in nepredvidljivi dogodki lahko botrujejo telesnim poškodbam – vse od zvina, odrgnin, ran in podobnih lažjih poškodb, do težkih, ki nam za vedno zaznamujejo življenje.

Preberi vse

Rehabilitacija poškodb in AEQ metoda®

, 27.03.2017

Nezgoda nikoli ne počiva, pravi pregovor. Nenadni in nepredvidljivi dogodki lahko botrujejo telesnim poškodbam – vse od zvina, odrgnin, ran in podobnih lažjih poškodb, do težkih, ki nam za vedno zaznamujejo življenje. tukaj.

Bolečine v stopalih in kolkih


Stopalo in kolk vedno delujeta vzporedno. Zakaj? Zato, ker je koleno – sklep, ki ju povezuje – gibljivo le v smeri naprej–nazaj in nima sposobnosti, da bi se zvilo v kateri koli drugi kot. Če stopalo obrnemo v levo ali desno, se koleno ne premakne, je zaklenjeno; premakniti se mora kolk. Če želimo torej stopalo svobodno obračati in premikati, moramo biti sposobni svobodno obračati in premikati kolk.

Preberi vse

Bolečine v stopalih in kolkih

, 26.03.2017

Stopalo in kolk vedno delujeta vzporedno. Zakaj? Zato, ker je koleno – sklep, ki ju povezuje – gibljivo le v smeri naprej–nazaj in nima sposobnosti, da bi se zvilo v kateri koli drugi kot. Če stopalo obrnemo v levo ali desno, se koleno ne premakne, je zaklenjeno; premakniti se mora kolk. Če želimo torej stopalo svobodno obračati in premikati, moramo biti sposobni svobodno obračati in premikati kolk. tukaj.

Plantarni fasciitis


Plantarni fasciitis prepoznamo, kot zbadajočo bolečino na spodnji notranji strani pete, ki se lahko širi po stopalnem loku proti prstom. Je posledica poškodb plantarne fascije, vezivne strukture, ki sega od petnice proti prstom in podpira stopalni lok.

Preberi vse

Plantarni fasciitis

, 25.03.2017

Plantarni fasciitis prepoznamo, kot zbadajočo bolečino na spodnji notranji strani pete, ki se lahko širi po stopalnem loku proti prstom. Je posledica poškodb plantarne fascije, vezivne strukture, ki sega od petnice proti prstom in podpira stopalni lok. tukaj.

Izzivi modernega časa in AEQ metoda®


Spremembe v načinu življenja, ki so prišle z moderno dobo, so nastale predvsem zaradi izuma parnega stroja ter kasnejših, s tem povezanih izumov. Ravno zaradi teh sprememb pri izkoriščanju energije so se zgodile postopne spremembe v zavesti človeka glede zavedanja pomena lastne energije.

Preberi vse

Izzivi modernega časa in AEQ metoda®

, 24.03.2017

Spremembe v načinu življenja, ki so prišle z moderno dobo, so nastale predvsem zaradi izuma parnega stroja ter kasnejših, s tem povezanih izumov. Ravno zaradi teh sprememb pri izkoriščanju energije so se zgodile postopne spremembe v zavesti človeka glede zavedanja pomena lastne energije. tukaj.

tel. : 00386(0)74990871
mail: info@aeq.si
YouTube Facebook
Oxygen-Advantage-Instructor