Izboljšanje rezultatov

 

Vpliv dihanja na športne dosežke


Če je športnikov cilj bodisi premagati konkurente bodisi, da se s športom ukvarjajo zaradi ugleda bodisi umiritve notranje napetosti, bo ta naredil vse potrebno za dosego cilja. Poglejmo, katerim nevarnostim se izpostavlja in kako se jim bo zoperstavil tudi s pomočjo pravilnega dihanja.

Preberi vse

Vpliv dihanja na športne dosežke

, 21.04.2020

Če je športnikov cilj bodisi premagati konkurente bodisi, da se s športom ukvarjajo zaradi ugleda bodisi umiritve notranje napetosti, bo ta naredil vse potrebno za dosego cilja. Poglejmo, katerim nevarnostim se izpostavlja in kako se jim bo zoperstavil tudi s pomočjo pravilnega dihanja. tukaj.

Spreminjanje uma, in ne samo ‘popravljanje’ mišic in strukture telesa


Konvencionalni pristopi pri odpravljanju napak v telesu, ki jih občutimo kot kronične bolečine, omejitve gibanja ali kot neučinkovito gibanje, izhajajo iz strukture telesa ter spoznanjih o delovanju mišic in...

Preberi vse

Spreminjanje uma, in ne samo ‘popravljanje’ mišic in strukture telesa

, 01.06.2017

Konvencionalni pristopi pri odpravljanju napak v telesu, ki jih občutimo kot kronične bolečine, omejitve gibanja ali kot neučinkovito gibanje, izhajajo iz strukture telesa ter spoznanjih o delovanju mišic in... tukaj.

Pomen reda, pravil, natančnosti in urejenosti gibanja na rezultate in poškodbe pri športu


Pomen reda, pravil, urejenosti in nadzor nad spoštovanjem reda, kadar želimo zmanjšati neučinkovitost, lahko bolje razumemo s primerjavo dveh zelo podobnih športov, teka na dolge proge in hitro hojo, ki se med sabo razlikujeta po tem, kako urejeno je potrebno priti do cilja.

Preberi vse

Pomen reda, pravil, natančnosti in urejenosti gibanja na rezultate in poškodbe pri športu

, 31.05.2017

Pomen reda, pravil, urejenosti in nadzor nad spoštovanjem reda, kadar želimo zmanjšati neučinkovitost, lahko bolje razumemo s primerjavo dveh zelo podobnih športov, teka na dolge proge in hitro hojo, ki se med sabo razlikujeta po tem, kako urejeno je potrebno priti do cilja. tukaj.

Kontrola mišic, šport in AEQ metoda®


Glavni namen učenja boljše kontrole mišic je doseganje mojstrstva. Kontrola mišic vključuje veliko več kot le izboljševanje sposobnosti kontrakcije mišice. Vključuje povečanje sposobnosti sprostitve (daljšanja) mišic, ki je enako pomembna kot njihova kontrakcija. Omogoča izboljšanje selektivnega nadzora nad mišicami ter posledično razvoj in izboljšanje selektivne uporabe mišic, ki so potrebne za izvedbo giba na najprimernejši način (agonist/antagonist).

Preberi vse

Kontrola mišic, šport in AEQ metoda®

, 30.05.2017

Glavni namen učenja boljše kontrole mišic je doseganje mojstrstva. Kontrola mišic vključuje veliko več kot le izboljševanje sposobnosti kontrakcije mišice. Vključuje povečanje sposobnosti sprostitve (daljšanja) mišic, ki je enako pomembna kot njihova kontrakcija. Omogoča izboljšanje selektivnega nadzora nad mišicami ter posledično razvoj in izboljšanje selektivne uporabe mišic, ki so potrebne za izvedbo giba na najprimernejši način (agonist/antagonist). tukaj.

Kot Ferrari po makedamu


Da bi vam podrobno razložila, kako se je Aleš Ernst srečal s klinično somatiko, kdaj in zakaj, bi vzela dragocen prostor za vse to, kar mi je povedal na tokratnem Zajtrku – ima pa vse napisano na spletni strani (aeq.si), tako da ne boste prikrajšani. Skupaj z njegovo ženo Vesno smo namreč sedeli skoraj štiri ure. Prikovana, malce zategnjena, kot je opazil Aleš, sem poslušala modrosti, ki jih morda vsi v nekem pradelčku sebe poznamo, a niso tukaj in zdaj, ker nas tempo življenja odmika daleč stran od nas samih.

Preberi vse

Kot Ferrari po makedamu

, 29.05.2017

Da bi vam podrobno razložila, kako se je Aleš Ernst srečal s klinično somatiko, kdaj in zakaj, bi vzela dragocen prostor za vse to, kar mi je povedal na tokratnem Zajtrku – ima pa vse napisano na spletni strani (aeq.si), tako da ne boste prikrajšani. Skupaj z njegovo ženo Vesno smo namreč sedeli skoraj štiri ure. Prikovana, malce zategnjena, kot je opazil Aleš, sem poslušala modrosti, ki jih morda vsi v nekem pradelčku sebe poznamo, a niso tukaj in zdaj, ker nas tempo življenja odmika daleč stran od nas samih. tukaj.

Razlika med raztezanjem in daljšanjem mišic


Osrednji živčni sistem nadzira delovanje mišic. Ko se gibljemo, možgani nenehno prejemajo povratne informacije o naši okolici. Ta pritok informacij nam omogoča premakniti telo na najbolj učinkovit način.

Preberi vse

Razlika med raztezanjem in daljšanjem mišic

, 28.05.2017

Osrednji živčni sistem nadzira delovanje mišic. Ko se gibljemo, možgani nenehno prejemajo povratne informacije o naši okolici. Ta pritok informacij nam omogoča premakniti telo na najbolj učinkovit način. tukaj.

Povratek in vzdrževanje vrhunske forme


Z dvigovanjem telesnih sposobnosti se povečuje uporaba avtomatizacije, z več avtomatizacije se zmanjšuje zavestna kontrola nad gibanjem. Manj zavestne kontrole nad gibanjem zmanjšuje občutek in nadzor nad mišicami in propriocepcijo telesa.

Preberi vse

Povratek in vzdrževanje vrhunske forme

, 27.05.2017

Z dvigovanjem telesnih sposobnosti se povečuje uporaba avtomatizacije, z več avtomatizacije se zmanjšuje zavestna kontrola nad gibanjem. Manj zavestne kontrole nad gibanjem zmanjšuje občutek in nadzor nad mišicami in propriocepcijo telesa. tukaj.

Naučimo se spremeniti svoje vzorce gibanja


Pomislite, kako bi hodili, če bi nas v levo stopalo pičila čebela. Bi obe nogi obremenjevali enakomernoali pa bi morda levo nogo »pazili« in temu primerno bolj obremenili desno?

Preberi vse

Naučimo se spremeniti svoje vzorce gibanja

, 26.05.2017

Pomislite, kako bi hodili, če bi nas v levo stopalo pičila čebela. Bi obe nogi obremenjevali enakomernoali pa bi morda levo nogo »pazili« in temu primerno bolj obremenili desno? tukaj.

Kako se AEQ metoda® razlikuje od drugih pristopov


AEQ metodo® lahko primerjamo ali vzporejamo z drugimi podobnimi načini, kot so fizikalna terapija, masažna terapija, operacija, raztezanje, akupunktura in zdravljenje z zdravili.

Preberi vse

Kako se AEQ metoda® razlikuje od drugih pristopov

, 25.05.2017

AEQ metodo® lahko primerjamo ali vzporejamo z drugimi podobnimi načini, kot so fizikalna terapija, masažna terapija, operacija, raztezanje, akupunktura in zdravljenje z zdravili. tukaj.

Gibanje v središču telesa mora biti učinkovito


Pogost vzrok za težave z sklepi rok, nog in vratu je senzorno motorična amnezija (SMA) v središču telesa in nepravilen tonus mišic trupa, ki onemogoča pravilno gibanje medenice. Od rojstva naprej se učimo pravilne, demokratične, porazdelitve dela med mišicami pri gibanju.

Preberi vse

Gibanje v središču telesa mora biti učinkovito

, 24.05.2017

Pogost vzrok za težave z sklepi rok, nog in vratu je senzorno motorična amnezija (SMA) v središču telesa in nepravilen tonus mišic trupa, ki onemogoča pravilno gibanje medenice. Od rojstva naprej se učimo pravilne, demokratične, porazdelitve dela med mišicami pri gibanju. tukaj.

Moj avto se giblje bolje kot jaz


Ob prebiranju testa novega BMW i8, ki je ravno prišel na trg, sem ugledal očiten trend, ki je zelo zaskrbljujoč. Medtem ko tehnologija pri avtomobilih v zadnjih 50 letih nenehno napreduje, se vztrajno slabšala učinkovitost gibanja in samozavedanja ljudi.

Preberi vse

Moj avto se giblje bolje kot jaz

, 23.05.2017

Ob prebiranju testa novega BMW i8, ki je ravno prišel na trg, sem ugledal očiten trend, ki je zelo zaskrbljujoč. Medtem ko tehnologija pri avtomobilih v zadnjih 50 letih nenehno napreduje, se vztrajno slabšala učinkovitost gibanja in samozavedanja ljudi. tukaj.

AEQ metoda® in gibanje


Vsak bi moral izmojstriti zavedanje gibanja svojega telesa. To pomeni, da bi vsakodnevno moral opazovati in se naučiti zaznati spremembe, ki se mu dogajajo ob gibanju ter jih zavestno spreminjati . Tako bi lažje določil vzrok bolečine, jo celo preprečil, vse to pa bi peljalo do...

Preberi vse

AEQ metoda® in gibanje

, 06.01.2017

Vsak bi moral izmojstriti zavedanje gibanja svojega telesa. To pomeni, da bi vsakodnevno moral opazovati in se naučiti zaznati spremembe, ki se mu dogajajo ob gibanju ter jih zavestno spreminjati . Tako bi lažje določil vzrok bolečine, jo celo preprečil, vse to pa bi peljalo do... tukaj.

Čustva in AEQ metoda®


Veselje, radost, jeza, žalost, zaskrbljenost, strah,… čustva, s katerimi se odzivamo na dogajanja, ki se nam zdijo pomembna. In za vsa ta čustva lahko rečemo, da imajo telesno komponento, da se zrcalijo v telesu, vplivajo...

Preberi vse

Čustva in AEQ metoda®

, 05.01.2017

Veselje, radost, jeza, žalost, zaskrbljenost, strah,… čustva, s katerimi se odzivamo na dogajanja, ki se nam zdijo pomembna. In za vsa ta čustva lahko rečemo, da imajo telesno komponento, da se zrcalijo v telesu, vplivajo... tukaj.

Kronična bolečina pripisana zobu časa


Ljudje kronične bolečine pripisujejo zobu časa in se izgovarjajo na staranje. A AEQ metoda®, metoda nežnih zavestnih gibov, tega pojma ne priznava, in na delavnicah razložim, kako učitelji AEQ metode® gibalne bolečine povezujemo s tako imenovano senzorno motorno amnezijo. Poglaviten razlog kroničnih bolečin je postopno slabšanje občutenja telesa, to pa je posledice večjih in manjših poškodb, stresa, skrbi, škodljivih vedenjskih vzorcev in napačnih prepričanj...

Preberi vse

Kronična bolečina pripisana zobu časa

, 04.01.2017

Ljudje kronične bolečine pripisujejo zobu časa in se izgovarjajo na staranje. A AEQ metoda®, metoda nežnih zavestnih gibov, tega pojma ne priznava, in na delavnicah razložim, kako učitelji AEQ metode® gibalne bolečine povezujemo s tako imenovano senzorno motorno amnezijo. Poglaviten razlog kroničnih bolečin je postopno slabšanje občutenja telesa, to pa je posledice večjih in manjših poškodb, stresa, skrbi, škodljivih vedenjskih vzorcev in napačnih prepričanj... tukaj.

Napredovanje


Od trenutka, v katerem se odločite za spremembo, do dokaza, da ste jo resnično izvedli, poteka obdobje prehoda. Nihate med starim in novim. Nihate naprej in nazaj med tistim kar je bilo, in tistim, kakršni bi radi bili ali kar bi radi imeli. Proces je popolnoma naraven in normalen. Pogosto slišim ljudi reči: ”vse to mi je poznano.” Moj odgovor je ”pa vztrajate?”

Preberi vse

Napredovanje

, 03.01.2017

Od trenutka, v katerem se odločite za spremembo, do dokaza, da ste jo resnično izvedli, poteka obdobje prehoda. Nihate med starim in novim. Nihate naprej in nazaj med tistim kar je bilo, in tistim, kakršni bi radi bili ali kar bi radi imeli. Proces je popolnoma naraven in normalen. Pogosto slišim ljudi reči: ”vse to mi je poznano.” Moj odgovor je ”pa vztrajate?” tukaj.

Sprememba in prehod


Sprememba je navadno tisto, kar želimo od drugih ljudi, mar ne? Sami se ne želimo spremeniti, čeprav pričakujemo, da se bodo vsi drugi, kar bi nato spremenilo naša življenja. Pa vendar je nujno, da vse spremembe, ki jih moramo izpeljati, izhajajo iz naše notranjosti.

Preberi vse

Sprememba in prehod

, 02.01.2017

Sprememba je navadno tisto, kar želimo od drugih ljudi, mar ne? Sami se ne želimo spremeniti, čeprav pričakujemo, da se bodo vsi drugi, kar bi nato spremenilo naša življenja. Pa vendar je nujno, da vse spremembe, ki jih moramo izpeljati, izhajajo iz naše notranjosti. tukaj.

tel. : 00386(0)74990871
mail: info@aeq.si
YouTube Facebook
Oxygen-Advantage-Instructor