Pogosta vprašanja

Urjenje zavesti in raziskovanje nezavednega s pomočjo AEQ metode


Ko človek uri svojo zavest, se sooča s svojimi vzorci in jih ima tako možnost spreminjati in si s tem izboljševati svoje življenje. Um in gibanje sta tesno povezana, soodvisna, in kot vemo, možgani dajejo mišicam ukaze te pa pošiljajo povratne informacije nazaj.

Preberi vse

Urjenje zavesti in raziskovanje nezavednega s pomočjo AEQ metode

, 05.02.2017

Ko človek uri svojo zavest, se sooča s svojimi vzorci in jih ima tako možnost spreminjati in si s tem izboljševati svoje življenje. Um in gibanje sta tesno povezana, soodvisna, in kot vemo, možgani dajejo mišicam ukaze te pa pošiljajo povratne informacije nazaj. tukaj.

Šesti čut in telo


Večina se le počasi premika v novo razumevanje gibanja. Do sedaj smo gibanje in šport uporabljali, da bi bolje izgledali, bili močnejši, se sprostili od vsakdanjega stresa ali si pozdravili poškodbo. Vedno bolj je jasno, da na tak način lahko dosežemo samo prehodno izboljšanje, dolgoročno pa še vedno ali pa še bolj opažamo vpliv let na naše psihofizično stanje.

Preberi vse

Šesti čut in telo

, 04.02.2017

Večina se le počasi premika v novo razumevanje gibanja. Do sedaj smo gibanje in šport uporabljali, da bi bolje izgledali, bili močnejši, se sprostili od vsakdanjega stresa ali si pozdravili poškodbo. Vedno bolj je jasno, da na tak način lahko dosežemo samo prehodno izboljšanje, dolgoročno pa še vedno ali pa še bolj opažamo vpliv let na naše psihofizično stanje. tukaj.

Podobnosti, razlike in sinergije med AEQ metodo® in ostalimi somatski metodami (joga, tai chi, aikido, judo …)


AEQ metoda®, enako tudi druge somatske metode, temelji na zaznavanju samega sebe; z njo urimo propriocepcijo*, sposobnost gibanja in zavestnega prepoznavanja položajev delov lastnega telesa v prostoru.

Preberi vse

Podobnosti, razlike in sinergije med AEQ metodo® in ostalimi somatski metodami (joga, tai chi, aikido, judo …)

, 03.02.2017

AEQ metoda®, enako tudi druge somatske metode, temelji na zaznavanju samega sebe; z njo urimo propriocepcijo*, sposobnost gibanja in zavestnega prepoznavanja položajev delov lastnega telesa v prostoru. tukaj.

Kako CSE tehnike vpilvajo na možgane - How CSE Techniques affect the Brain


CSE teaches with audio, visual and kinesthetic learning: clear communication, visual cues when necessary (and mirror exercises) and tons of sensory motor (kinesthetic) awareness.

Preberi vse

Kako CSE tehnike vpilvajo na možgane - How CSE Techniques affect the Brain

, 02.02.2017

CSE teaches with audio, visual and kinesthetic learning: clear communication, visual cues when necessary (and mirror exercises) and tons of sensory motor (kinesthetic) awareness. tukaj.

Možgani imajo sposobnost spreminjanja skozi učenje


Danes vemo, da so možgani prilagodljivi in se razvijajo celo življenje. Človeški možgani se odzivajo in določajo spremembe v načinu življenja od otroštva do starosti.

Preberi vse

Možgani imajo sposobnost spreminjanja skozi učenje

, 30.01.2017

Danes vemo, da so možgani prilagodljivi in se razvijajo celo življenje. Človeški možgani se odzivajo in določajo spremembe v načinu življenja od otroštva do starosti. tukaj.

Kako izvajati AEQ vaje®


AEQ vaje® (tako kot učenje AEQ metode® na splošno) spodbudijo možgane in čutno-gibalni sistem ter mišice, da vplivajo na delovanje centralnega živčevja in posledično spremenijo delovanje našega živčno mišičnega sistema. Z izboljšanjem nadzora mišična napetost popusti, senzorno-motorna amnezija se zmanjša in izgine ter s tem spremeni vzroke za bolečino in bolečino samo.

Preberi vse

Kako izvajati AEQ vaje®

, 29.01.2017

AEQ vaje® (tako kot učenje AEQ metode® na splošno) spodbudijo možgane in čutno-gibalni sistem ter mišice, da vplivajo na delovanje centralnega živčevja in posledično spremenijo delovanje našega živčno mišičnega sistema. Z izboljšanjem nadzora mišična napetost popusti, senzorno-motorna amnezija se zmanjša in izgine ter s tem spremeni vzroke za bolečino in bolečino samo. tukaj.

Učenje AEQ metode® kot pristop k lajšanju in odpravi bolečin


AEQ metodo® , t.j. proces prekvalifikacije delovanja uma skozi zavestno premikanje mišic, se lahko naučimo. Z znanjem, ki ga pri tem pridobimo, lahko omilimo bolečine zaradi poškodb tako čustvenih kom fizičnih, ki v nas sprožijo reflekse, katerih posledica so (pre)napete mišice. S pomočjo AEQ metode® se naučimo ponovno prevzeti nadzor nad svojimi mišicami in gibi.

Preberi vse

Učenje AEQ metode® kot pristop k lajšanju in odpravi bolečin

, 28.01.2017

AEQ metodo® , t.j. proces prekvalifikacije delovanja uma skozi zavestno premikanje mišic, se lahko naučimo. Z znanjem, ki ga pri tem pridobimo, lahko omilimo bolečine zaradi poškodb tako čustvenih kom fizičnih, ki v nas sprožijo reflekse, katerih posledica so (pre)napete mišice. S pomočjo AEQ metode® se naučimo ponovno prevzeti nadzor nad svojimi mišicami in gibi. tukaj.

Vpliv kronične bolečine na zdravje


Ljudje imamo univerzalni odziv na poškodbe: zategnemo se. Ta reakcija se pojavi od dojenčkov do odraslih, tudi pri živalih. Reakcija je pri vseh podobna: zvijemo se, da bi se zaščitili in izognili bolečini. To se zgodi zato, ker naši možgani začutijo bolečino in povzročijo mišično krčenje, saj imajo pokrčene mišice med drugim vlogo varovanja poškodovanega dela telesa. Vsi smo že doživeli ta proces, najbrž pa se nismo zavedali, da ga nadzorujejo možgani.

Preberi vse

Vpliv kronične bolečine na zdravje

, 27.01.2017

Ljudje imamo univerzalni odziv na poškodbe: zategnemo se. Ta reakcija se pojavi od dojenčkov do odraslih, tudi pri živalih. Reakcija je pri vseh podobna: zvijemo se, da bi se zaščitili in izognili bolečini. To se zgodi zato, ker naši možgani začutijo bolečino in povzročijo mišično krčenje, saj imajo pokrčene mišice med drugim vlogo varovanja poškodovanega dela telesa. Vsi smo že doživeli ta proces, najbrž pa se nismo zavedali, da ga nadzorujejo možgani. tukaj.

tel. : 00386(0)74990871
mail: info@aeq.si
YouTube Facebook
Oxygen-Advantage-Instructor