menu

Vid Oštrbenk

Vse večji skupini športnikov, ki pri doseganju, vzdrževanju in izboljševanju forme uspešno uporabljajo AEQ klinično somatiko, se je letos pridružil tudi veslač Vid Oštrbenk iz Čateža ob Savi.


Po poškodbi lansko leto je imel vedno večje težave in bolečino na desni strani hrbta. Po nekaj aktivnih terapijah in vključitvi somatskih vaj v svoj trening, se je nepravilno gibanje desne rame, bolečina ter nesimetrično gibanje trupa spremenilo močno na bolje. Vid je vedno bolje razumel pomen nadzora nad gibanjem ter ohranitvijo učinkovitega delovanja mišic. Z zmanjševanjem senzorno motorne amnezije se je dvigovala motivacija in veščina kako z najmanj truda doseči največ. Napredek je kronal z osvojitvijo evropskega ECA pokala za mlade kajakaše v posamičnih disciplinah kajak in kanu in dominacijo v Sloveniji.


Ohranitev zavestnega nadzora nad telesom ter izogib standardnem pristopu »več je bolje« mu zagotavlja še dolgo in uspešno športno pot. Vesel sem, da lahko pomagam mladim ohraniti otroško lahkotnost gibanja ter jo združiti z moško močjo in željo po zmagi. To je nezaustavljiva kombinacija, kar se bo še kako videlo v prihodnjih letih.
Iskrene čestitke ob izjemnih dosežkih.

 

Vid II

tel. : 00386(0)74990871
mail: info@aeq.si
YouTube Facebook
Oxygen-Advantage-Instructor