menu

Odprava težav

 

Izzivi modernega časa in AEQ metoda®


Spremembe v načinu življenja, ki so prišle z moderno dobo, so nastale predvsem zaradi izuma parnega stroja ter kasnejših, s tem povezanih izumov. Ravno zaradi teh sprememb pri izkoriščanju energije so se zgodile postopne spremembe v zavesti človeka glede zavedanja pomena lastne energije.

Preberi vse

Izzivi modernega časa in AEQ metoda®

, 31.03.2017

Spremembe v načinu življenja, ki so prišle z moderno dobo, so nastale predvsem zaradi izuma parnega stroja ter kasnejših, s tem povezanih izumov. Ravno zaradi teh sprememb pri izkoriščanju energije so se zgodile postopne spremembe v zavesti človeka glede zavedanja pomena lastne energije. tukaj.

Bolečine in težave s koleni


Bolečine v kolenih, obraba hrustanca, poškodbe meniskusa so pogoste. Še posebej pri športno aktivnih ljudeh. Med mojimi strankami je velik delež tistih, ki jim je reševanje težav s koleni glavni razlog odločitve učenja AEQ klinične somatike.

Preberi vse

Bolečine in težave s koleni

, 30.03.2017

Bolečine v kolenih, obraba hrustanca, poškodbe meniskusa so pogoste. Še posebej pri športno aktivnih ljudeh. Med mojimi strankami je velik delež tistih, ki jim je reševanje težav s koleni glavni razlog odločitve učenja AEQ klinične somatike. tukaj.

AEQ metoda® in tek


Vsak tekač bi moral izmojstriti zavedanje glede svojega telesa. To pomeni, da bi nenehno moral opazovati in se naučiti zaznati spremembe, ki se mu dogajajo ob gibanju. Tako bi lažje določil vzrok poškodbe, jo celo preprečil, vse to pa bi peljalo do boljšega rezultata.

Preberi vse

AEQ metoda® in tek

, 29.03.2017

Vsak tekač bi moral izmojstriti zavedanje glede svojega telesa. To pomeni, da bi nenehno moral opazovati in se naučiti zaznati spremembe, ki se mu dogajajo ob gibanju. Tako bi lažje določil vzrok poškodbe, jo celo preprečil, vse to pa bi peljalo do boljšega rezultata. tukaj.

Poškodbe in refleks travme


Do poškodb lahko pride zaradi udarca ali padca. Ko pričakujemo udarec, se nagonsko obrnemo stran od njega, kar običajno vodi do udarca s strani. Nato se mišice na eni strani telesa okoli območja udarca refleksno skrčijo, da bi pred udarcem ustvarile ščit.

Preberi vse

Poškodbe in refleks travme

, 28.03.2017

Do poškodb lahko pride zaradi udarca ali padca. Ko pričakujemo udarec, se nagonsko obrnemo stran od njega, kar običajno vodi do udarca s strani. Nato se mišice na eni strani telesa okoli območja udarca refleksno skrčijo, da bi pred udarcem ustvarile ščit. tukaj.

Rehabilitacija poškodb in AEQ metoda®


Nezgoda nikoli ne počiva, pravi pregovor. Nenadni in nepredvidljivi dogodki lahko botrujejo telesnim poškodbam – vse od zvina, odrgnin, ran in podobnih lažjih poškodb, do težkih, ki nam za vedno zaznamujejo življenje.

Preberi vse

Rehabilitacija poškodb in AEQ metoda®

, 27.03.2017

Nezgoda nikoli ne počiva, pravi pregovor. Nenadni in nepredvidljivi dogodki lahko botrujejo telesnim poškodbam – vse od zvina, odrgnin, ran in podobnih lažjih poškodb, do težkih, ki nam za vedno zaznamujejo življenje. tukaj.

Bolečine v stopalih in kolkih


Stopalo in kolk vedno delujeta vzporedno. Zakaj? Zato, ker je koleno – sklep, ki ju povezuje – gibljivo le v smeri naprej–nazaj in nima sposobnosti, da bi se zvilo v kateri koli drugi kot. Če stopalo obrnemo v levo ali desno, se koleno ne premakne, je zaklenjeno; premakniti se mora kolk. Če želimo torej stopalo svobodno obračati in premikati, moramo biti sposobni svobodno obračati in premikati kolk.

Preberi vse

Bolečine v stopalih in kolkih

, 26.03.2017

Stopalo in kolk vedno delujeta vzporedno. Zakaj? Zato, ker je koleno – sklep, ki ju povezuje – gibljivo le v smeri naprej–nazaj in nima sposobnosti, da bi se zvilo v kateri koli drugi kot. Če stopalo obrnemo v levo ali desno, se koleno ne premakne, je zaklenjeno; premakniti se mora kolk. Če želimo torej stopalo svobodno obračati in premikati, moramo biti sposobni svobodno obračati in premikati kolk. tukaj.

Plantarni fasciitis


Plantarni fasciitis prepoznamo, kot zbadajočo bolečino na spodnji notranji strani pete, ki se lahko širi po stopalnem loku proti prstom. Je posledica poškodb plantarne fascije, vezivne strukture, ki sega od petnice proti prstom in podpira stopalni lok.

Preberi vse

Plantarni fasciitis

, 25.03.2017

Plantarni fasciitis prepoznamo, kot zbadajočo bolečino na spodnji notranji strani pete, ki se lahko širi po stopalnem loku proti prstom. Je posledica poškodb plantarne fascije, vezivne strukture, ki sega od petnice proti prstom in podpira stopalni lok. tukaj.

rss
tel. : 00386(0)74990871
mail: info@aeq.si
YouTube Facebook